Hoekbank van steigerhoutMooie hoekbank van steigerhout

 

Ik heb in mijn tuin een hele mooie hoekbank van steigerhout. Er zijn veel mensen die hier niet van houden, maar ik vind dit een ideale manier om goedkoop een leuke loungeset te hebben in je tuin. Ik heb deze hoekbank van steigerhout ook zelf gemaakt. Ik ben erg zuinig op mijn geld en vind het ook leuk om iets zelf te maken. Heel veel meubelen thuis heb ik ook zelf gemaakt, als je het gaat vergelijken ben je echt veel goedkoper uit. Enige min puntje is dat je zelf aan de materiaal moet komen en dat het tijd kost om het te maken. Er zijn toch veel mensen die daar geen tijd voor hebben. Ik werk al heel lang met fredsbouwtekeningen, op deze site vind je allerlei bouwtekeningen. De bouwtekeningen zijn erg logische en het staat er ook goed op uitgelegd hoe je iets in elkaar moet zetten. Ik vind dit een ideale manier. Ik maak ook heel veel dingen om te verkopen, het is een stuk goedkoper en als ik het doorverkoop is het nog steeds goedkoper dan in een winkel. Ik hoef het niet veel aan te verdienen, omdat ik het gewoon leuk vind om te doen. Mijn hoekbank van steigerhout heb ik ook via de fredsbouwtekeningen gemaakt en ook meer mensen wilde dat.

Wat heb je nodig voor een hoekbank van steigerhout

 

Voor een hoekbank van steigerhout heb je niet heel veel voor nodig. Je moet natuurlijk steigerhout planken hebben, een zaag, schuurmachine, schroeven en een boormachine. In de bouwtekeningen staat alles precies aangegeven wat je moet doen en ook hoe. Het makkelijkste is om eerst alle planken op maat te zagen en alles op maten netjes bij elkaar leggen. Deze planken moet je ook goed met een schuurmachine overheen, anders heb je kans op splinters. Als volgt moet je alles in elkaar schroeven met een boormachine. Dit kan best lastig zijn in je eentje, ik had daarom ook een aantal keer mijn man om hulp gevraagd. Als je daarmee klaar bent heb je een hoekbank van steigerhout. Je kunt dan nog kussens erbij kopen, zodat het wat lekkerder zit. Ik heb ook een keer een hoekbank van steigerhout gemaakt, waar een mevrouw de hele hoekbank van steigerhout ook nog eens met stof erover heen wou.

 

2 Reacties op Hoekbank van steigerhout

  • Joris schreef:

    Erg mooi zeg! Ik ben zelf ook heel erg voor zelf je meubels/accessoires maken, maar dan moet je wel op een betaalbare manier aan de materialen ervoor komen. Ik heb een keer zelf een houten bloembak gemaakt, die precies zou passen bij de vlonders die we op het balkon hebben liggen, alleen kostte deze bloembak daardoor een stuk meer dan de bedoeling was. Mocht je het materiaal ergens vinden of goedkoop aan kunnen schaffen, dan scheelt het natuurlijk wel flink in de prijzen en blijft het ook nog een beetje leuk.

  • femke schreef:

    Wat ontzettend leuk dat je dit allemaal zelf maakt! Ik wilde dat ik de inspiratie en tijd had om dit ook te doen. Ben zelf ook helemaal weg van steigerhuit meubelen en heb inmiddels een leuk adresje gevonden. Voor de geïnteresseerden onder ons: